روانپژوهی برای شما روانپژوهندگان

ما اینجاییم، تا شما همواره بتوانید در اسراع وقت و در هر زمان به مباحث علمی و پژوهش درباره پیچیده ترین موجود جهان یعنی خودتان بپردازید!

اطلاعات تماس
تلفن: 77127844-021
info@ravanpajoohi.ir
09128122180

روانپژوهی

قاطعیت Decisiveness

قاطعیت چیست و مرز آن با خشونت و پرخاشگری کجاست؟ و چه تفاوتی بین قاطعیت و پرخاشگری وجود دارد؟ آیا قاطعیت همان خشونت است؟ قطعا نه!

قاطعیت یعنی توانایی ابراز احساسات، عقاید، افکار و هیجانات خود که بطور آشکار، شفاف، جدی، صادقانه والبته با احترام و ادب باشد. بطوریکه به حریم و ارزشهای دیگران تجاوز نگردد و به دایره راحتی آنان نفوذ نکرده باشیم و توهین وتحقیر نباشد.

قاطعیت

 قاطعیت با این تعریف اصلا با خشونت و پرخاشگری سنخیتی ندارد. قاطعیت یعنی هر جا که لازم باشد بتوانیم به آنچه باور قلبی و اطمینان داریم براحتی ابراز نموده و پای آن نیز بایستیم.قاطعیت یعنی مدیریت مناسب بر ارتباطاتمان که نه به کسی تجاوز نماییم و نه اجازه زورگویی به دیگران بدهیم.

با قاطعیت است که می توانیم حریم خصوصی خود را حفظ نماییم و اینکه به حریم خصوصی دیگران نیز تجاوز ننماییم.

در پرخاشگری هیچ خبری از احترام به دیگران وجود ندارد و جز تجاوز به حریم و حقوق و ارزشهای دیگران چیزی دیده نمی شود. مفهومی که پرخاشگری القاء می کند چیزی جز بی توجهی و بی احترامی به افکار و اندیشه ها و هیجانات و عواطف دیگران نیست! در حالیکه قاطعیت؛ ارتباط مؤثر، ترسیم خطوط قرمز، جدی بودن و سرسری نگرفتن نظرات و استواری و پابرجایی روابط بین فردی را شامل می گردد پرخاشگری، محصولی جز کدورت، دل چرکینی و نفرت نخواهد داشت.قاظعیت به حریت انسانی احترام می گذارد وبه حقوق دیگران توجه می نماید بدون اینکه اجازه دهد که حقی از ما سلب گردد.

ابرازگری از مهارتهایی است که با تمرین و تکرار به ما شجاعت نشان دادن احساسات درونی را می دهد.

تکنیکهای قاطعیت:

  1. آگاهی دقیق به محتوای نظرات خود؛ یعنی از تمام مطالب و مواردی که میخواهیم عنوان کنیم مطلع باشیم و هدف آن کاملا مشخص باشد.
  2. اطمینان قطعی و باور قلبی به نظرات خود؛ یعنی به تمام محتوای نظرات خود ایمان داشته باشیم و هیچگونه شک و تردیدی نداشته باشیم.
  3. سخنان خود را با لحنی جدی و مطمئن و البته محترمانه بیان نماییم. نظرات خود را با قاطعیت و با اطمینان قلبی بدون اینکه هیچگونه خشونت و پرخاشگری با لحنی مؤدبانه و دوستانه نه خصمانه عنوان کنید.
  4. هرآیینه اگر به سخن خود باور و اطمینان قلبی کامل ندارید ابراز ننمایید. در صورتیکه هنوز خود به اطمینان نرسیده اید، نظرات خود را بدهید قطعا مؤثر نخواهد بود. «سخن گر از دل برآید لاجرم بر دل نشیند»
  5. سخنان خود را با واژگانی که مفهوم شک و تردید را القاء می کند عنوان ننماید. مانند؛ «احتمالا آنچه می گوین صحیح است» یا «شاید آنچه شما می گویید درست باشد» یا «نمی توانم به آنچه می گویم صد در صد اطمینان داشته باشم» اینجاست که نگفتن بهتر از گفتن است! در اینجاست که سکوت هنر است.
  6. هرگز به جدل و جر و بحث کشیده نشوید. هرآیینه اگر طرف مقابل شما پافشاری و ابرام روی سخنان خود داشت، هرگز با او جدل نکنید بلکه محل را ترک کنید. البته ترک محل باید با کمال آرامش و احترام باشد، نه توهین و تحقیر
  7. هرگز قاطعیت را با کلمات، واژگان و یا لحن توهین آمیز ممزوج ننمایید وگرنه تاثیر خود را از دست می دهد.
  8. قاطعیت یعنی توان نه گفتن! در هر زمان و مکان و هر موضوعی که تشخیص می دهید و یا بالاتر از آن توان بله گفتن در زمانیکه باید بله گفت!
  9. بدانید؛ قاطعیت از ارکان زندگی موفق می باشد.

ارسال یک نظر

4 × پنج =