روانپژوهی برای شما روانپژوهندگان

ما اینجاییم، تا شما همواره بتوانید در اسراع وقت و در هر زمان به مباحث علمی و پژوهش درباره پیچیده ترین موجود جهان یعنی خودتان بپردازید!

اطلاعات تماس
تلفن: 77127844-021
info@ravanpajoohi.ir
09128122180

روانپژوهی

همدلی Empathy

همدلی از هم زبانی بهتر است. (مولوی)

همدلی یکی از تکنیک های برتر ارتباطات قلمداد می گردد و آموزش و آموختی آن برای یک زندگی راحت و بدون دغدغه از تکنیک های اولیه برای ایجاد ارتباطی سالم، مؤثر و مفید است.

البته در نگاه اول همدلی کاری سخت و دشوار به نظر می رسد ولی در صورت آموختن و تمرین فراوان و ممارست در آن، درخواهید یافت که چندان هم سخت نیست، به عبارت دیگر امری است سهل ممتنع.

همدلی

همدلی زبان فهم و درك بحران، قلیان عواطف و احساسات است. با همدلی می‏توان فرد را به آرامش رساند و او را همگام خویش نمود. آری همدلی زبان فرونشاندن احساسات منفی می‏باشد.

همدلی یعنی: خود را به جای دیگری گذاشتن و شرایط طرف مقابل را درک کردن.

همدلی یا به عبارت دیگر درک کردن فرد بدون قید و شرط، شاید مهم ترین و مؤثرترین تکنیک ارتباطات می باشد که معمولاً برای انجام آن بایستی به چند تکنیک دیگر مسلط بود، از جمله به روش گوش کردن فعال Active Listening، القا کردن، سخن گفتن با زبان تن و هم چنین استفاده از سیستم ادراک های حسی که بسیار در ایجاد ارتباط مؤثر است. ادراک‏ های حسی نوعی از تیپ‏شناسی شخصیت است که به 3 شخصیت بصری، سمعی و لمسی تقسیم می‏شود که هر کدام از این 3 شخصیت ویژگی‏های خاصی را دارا می‏باشد. ما در همدلی باید مطابق با شخصیت مخاطب خود همگام با او شویم، نه مطابق با شخصیت خود.

به عبارت دیگر هر گاه شما طرف مقابل را ”آن طور که هست پذیرفتید نه آن طور که می خواهید باشد“، با آرامشی که به او می دهید و احساس راحتی و آرامشی که او می نماید، در واقع او را به سوی آنچه که شما می خواهید باشد نه آن طوری که هست دعوت می نمایید! در واقع شما با همدلی کردن، طرف مخاطب خود را تشویق می کنید که دست کمک و طلب به سوی شما دراز نماید و آن گاه شما ارائه راه حل می نمایید. مگر شما چنین نمی خواستید؟ یعنی شما مقاومت او را می شکنید و او را برای دریافت پیام های پرارزش خود آماده می نمایید. با همدلی و درک متقابل بستر و شرایط را به گونه ای مهیا می‏نماییم که او آمادگی ”آنطوری که باید باشد“وآماده پذیرش هرگونه تغییر و تحول گردد.

همدلیهمدلی

به عبارت  دیگر و شفاف تر، ”شما مخالفت های خود را با موافقت آغاز می کنید“ یعنی با زبان بی زبانی به او پیام درک او را می دهید. و به او قدرت و انرژی روانی می دهید که من حاضرم از ”درد تو“ بکاهم، و فشاری را که تو احساس می کنی از روی دوشت بردارم. حاضرم به تو کمک کنم و در کنار تو و با همت خودت در کاهش آلام تو کوشا باشم ولی نه به جای تو.

شما در همدلی به مخاطب خود این پیام را ارسال می نمایید که من زندگی پردرد تو را حتی زمانی که در شرایط نامطلوب به سر می بری درک می‏نمایم، درد تو را با تمام وجود حس می کنم و تو را طرد نمی کنم و دست کمک تو را رد نمی کنم.

به عبارت دیگر همدلی به ما کمک می کند تا بتوانیم حتی وقتی دیگران با ما بسیار متفاوت هستند، آنان را بپذیریم و به آن ها احترام بگذاریم.

البته در همدلی، ما بیشتر گوش می کنیم تا سخن بگوییم ”مگر به ضرورت“ و البته برای آموختن این تکنیک برتر ارتباطات، باید تمرین کرد. تمرین، تمرین و تمرین… کار نیکو کردن از پرکردن است

از آثار مثبت همدلی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. روابط اجتماعی را بهبود می بخشد.
  2. به رفتارهای حمایت کننده نسبت به دیگران منجر می گردد.
  3. بحران زدایی می کند.
  4. ایجاد آرامش و آسایش روانی برای مخاطب به ارمغان می آورد. (رفع استرس)
  5. آمادگی پذیرش ارائه راه ‏حل ‏های جدید

ارسال یک نظر

7 − 3 =