روانپژوهی برای شما روانپژوهندگان

ما اینجاییم، تا شما همواره بتوانید در اسراع وقت و در هر زمان به مباحث علمی و پژوهش درباره پیچیده ترین موجود جهان یعنی خودتان بپردازید!

اطلاعات تماس
تلفن: 77127844-021
info@ravanpajoohi.ir
09128122180

روانپژوهی

معرفی مهارتهای زندگی

سازمان بهداشت جهانی World Health Organization برای اولین بار در آگوست 1993 برنامه ای را به عنوان آموزش مهارتهای زندگی Life Skills در 10 فرمان در سازمان یونیسف مطرح کرد.

این ده فرمان برای آموزش و تربیت فرزندان در خانواده ها عنوان شد که در صورتی که این مهارتها به درستی بکار گرفته شوند و آموزش داده شوند، فرزندان در خانواده ها سالم رشد خواهند کرد و از رفتارهای ناهنجار اجتماعی، اقتصادی، بزهکاری، اعتیاد و طلاق جلوگیری خواهد شد.

آنها در بزرگسالی دچار اختلالات روانی و عصبی نخواهند شد و دارای تحصیلات عالیه مناسب، ازدواج موفق و یک زندگی شاد و موفقیت آمیز خواهند داشت و بدین ترتیب آنها رضایت از خویش خواهند داشت.

مهارتهای زندگی

 این آموزش ها فرد را قادر می سازند تا ارزش های و نگرش ها را به توانایی های بالفعل تبدیل کند و از استعدادهای نهانی خود نهایت استفاده را بنماید و توانایی خود را به شکوفایی برساند. این مهارتها انگیزه سالم و رفتار سالم را برای افراد به ارمغان می آورد. آموزش این مهارتها که چند سالی به طول می انجامد، انتظار می رود که سلامت روانی را بهبود بخشد. به عبارت دیگر آموزش این مهارتها سلامت فردی و اجتماعی جوامع را تضمین می کند و دیگر ما با نسل های آسیب پذیر روبرو نخواهیم شد. آنها قادر خواهند بود تا مشکلات و چالش های زندگی خود را به حداقل برسانند و از بحرانهای ناشی از آن چالش ها به راحتی و به سلامت بیرون آیند.

البته برای اولین بار قبل از آنکه سازمان بهداشت جهانی WHO این ده فرمان را به طور رسمی اعلام نماید در سال 1979 فردی به نام گیلبرت بوتوین یک مجموعه دوره آموزشی مهارتهای زندگی را برای تدریس به دانش آموزان عنوان نمود. او این ده فرمان را بیشتر به منظور پیشگیری از ایجاد معضلات و چالش های ایجاد شده تنظیم نمود.

در واقع مهارتهای زندگی روش شیوه های سالم زیستی را آموزش می دهد. این آموزش ها کاملا علمی و عملی می باشند و دارای تکنیک ها و روشهای کارا و کاربردی می باشند. با آموزش این ده فرمان کودکان و نوجوانان می آموزند که چگونه از فرصت های خود استفاده بهینه نمایند و یا چگونه از چالش های زندگی خود به خوبی عبور نمایند و چگونه با بحرانها و معضلات خود کنار بیایند آموزه های دهگانه سازمان بهداشت جهانی کودکان و نوجوانان را قادر خواهد ساخت تا قدرت سازگاری خویش را با شرایط گوناگون محیطی خود افزایش دهد.

آموزش این مهارتها هوش اجتماعی و عاطفی افراد را افزایش می دهد تا بتوانند از فرصتهای خود استفاده بهینه نمایند و به طور شگفت انگیزی هوش اجتماعی خود را ارتقاء دهند.

امید است که با برنامه ریزی صحیح در این راستا، کودکان و نوجوانان بتوانند استعدادها و توانایی های درونی خود را شکوفا نمایند.

مهارتهای زندگی مطرح شده از طرف سازمان بهداشت جهانی را در سه حوزه بررسی می کنیم:

الف) مهارتهای شغلی

ب) مهارتهای مراقبتهای سلامت زیستی

ج) مهارتهای پرداختن به موفقیتهای پرخطر و بحرانها

در خاتمه عناوین 10 گانه سازمان بهداشت جهانی را خدمت شما عرضه میداریم تا در آینده به مرور و به ترتیب به شرح و بررسی آنها بپردازیم.

  1. ارتباط مؤثر    Effective Communication
  2. ارتباط بین فردی    Interpersonal Relationship
  3. حل مسئله     Problem Solving
  4. تصمیم گیری     Decision Making
  5. تطابق با هیجانات     Coping with emotions
  6. تطابق با استرس     Coping with Stress
  7. همدلی     Empathy
  8. تفکر نقادانه     Critical Thinking
  9. تفکر خلاق     Creative Thinking
  10. خودآگاهی      Self-awareness

ارسال یک نظر

18 − 10 =